วันศุกร์ที่ 16 มีนาคม พ.ศ. 2555

THAI CHILI DIPPING SAUCE: NORTHERN STYLE

สูตรอาหารไทย |  น้ำพริกหนุ่ม
สูตรอาหารไทย |  น้ำพริกหนุ่ม

* Green chillies 10 to 15 grains.

* 60 grams of garlic.

* Onion 7 to 10 balls.

* Paste 1/4 tsp.

Salt 1/4 tsp.

* 1 teaspoon fish sauce.

Fresh vegetables for the curry there.

(Cabbage, baby corn, green beans, cucumbers, etc.).

How to do step by step.

1. The chilli, garlic and shallots to the grill until the skin is scorched. Leave it to me hot and then peeled off.

2. Put all ingredients in a mortar to pound. Season with salt and fish sauce. Low until everything is well. If I may add lemon juice to sour a little.

3. Spoon chili bowl. Served with fresh vegetables. (Or boiled vegetables or the like) and steamed rice. (Or rice).

(for 2 people).

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น